WEINGUT JAKOB JUNG
___

Jakob Jung is een ambachtelijk Duits wijnhuis in het midden van de Rheingau en al sinds 1799 een familiebedijf. Vanaf 2008 staat de huidige eigenaar aan het roer: Alexander Jung. Sinds hij het bedrijf runt hebben de wijnen een geweldige kwaliteitsinjectie gekregen waarbij creativiteit en innovatie centraal staan. 

Het komt uiteraard niet als een verassing dat Weingut Jakob Jung een trotse drager is van het VDP keurmerk voor Duitse kwaliteitswijn. Maar niet alleen zijn wijnen vielen in de prijzen. De re-branding van zijn etiketten en over-all huisstijl ontving de fameuze Red Dot design award.“In de kelder wordt de kwaliteit
van wijn opgevoed. Opvoeding is de tweede stap van het proces. Wijn ontstaat niet in de kelder, wijn ontstaat in de wijngaarden door een eeuwenoud ambacht”

Alexander Jung


De wijnen zijn complex, zonder gecompliceerd te worden. Alexander Jung produceert onder andere een waaier aan Rieslings die enorm verschillen qua profiel. Deze naast elkaar proeven is echt een feest van ontdekking. Naast deze prachtige Rieslings staat Jakob Jung ook bekend om de productie van strakke Spätburgunders. En dat in het hart van een Riesling gebied!

____

“Alexand
er Johannes Jung maakt zijn beloftes waar
door de wijn constant te verbeteren. Boeiend en authentiek.” 

Gault & Millau


“Huize Jung kenmerkt zich door een eigen stijl.
Sappig, gepolijst met een vloeiende, volle afdronk.“ 

Eichelmann


 

Duitse wijn riesling en spätburgunder van Jakob Jung
Duitse wijn riesling en spätburgunder van Jakob Jung
Duitse wijn riesling en spätburgunder van Jakob JungONZE WIJNEN VAN JAKOB JUNG
___