POUILLY-FUISSÉ

 

Pouilly-Fuissé is een bekende appellatie in de Mâconnais, het zuidelijkste deel van de Bourgogne. Pouilly-Fuissé wijnen worden gemaakt van 100% chardonnay en zijn vol, intens en complex van smaak.

 

HET TERROIR VAN POUILLY-FUISSÉ

 

De Pouilly-Fuissé appellatie bestaat uit golvende kalkstenen heuvels die rijk zijn aan alkalische klei; de perfecte ondergrond voor chardonnay stokken.  Pouilly-Fuissé wijnen mogen gemaakt worden van chardonnay druiven die komen uit de vier dorpen Vergisson, Solutré-Pouilly, Fuissé en Chaintré. Wijnstokken in de op het zuiden gerichte, open hellingen van van Chaintré kunnen een volle twee weken eerder rijp zijn, dan die van op het noorden gerichte hellingen van Vergisson. De Pouilly-Fuissé's uit Chaintré zijn daardoor iets voller en ronder van smaak. Het iets koelere Klimaat in Vergisson resulteert in minerale wijnen met meer zuren en complexiteit, die kunnen wedijveren met grote namen als Meursault en Pulligny-Montrachet.

 

 

Pouilly-Fuisse
Pouilly-Fuisse

HOE SMAAKT POUILLY-FUISSÉ

 

Pouilly-Fuissé wijnen zijn elegante en complexe wijnen met aroma's van mineralen, amandel en hazelnoot, citrustonen, steenfruit (perzik), acacia, brioche en honing. Pouilly-Fuissé's hebben een weelderige textuur en de structuur is, mede dankzij de natuurlijke rijkdom van de wijn, vol van smaak.