• Gratis thuisbezorgd vanaf € 95,-
  • Specialist in Duitse & Zuid-Franse wijnen
  • Per fles te bestellen

POUILLY-FUISSÉ

 

Pouilly-Fuissé is een bekende appellatie in de Mâconnais, het zuidelijkste deel van de Bourgogne. Pouilly-Fuissé wijnen worden gemaakt van 100% chardonnay en zijn vol, intens en complex van smaak.

 

HET TERROIR VAN POUILLY-FUISSÉ

 

De Pouilly-Fuissé appellatie bestaat uit golvende kalkstenen heuvels die rijk zijn aan alkalische klei; de perfecte ondergrond voor chardonnay stokken.  Pouilly-Fuissé wijnen mogen gemaakt worden van chardonnay druiven die komen uit de vier dorpen Vergisson, Solutré-Pouilly, Fuissé en Chaintré. Wijnstokken in de op het zuiden gerichte, open hellingen van van Chaintré kunnen een volle twee weken eerder rijp zijn, dan die van op het noorden gerichte hellingen van Vergisson. De Pouilly-Fuissé's uit Chaintré zijn daardoor iets voller en ronder van smaak. Het iets koelere Klimaat in Vergisson resulteert in minerale wijnen met meer zuren en complexiteit, die kunnen wedijveren met grote namen als Meursault en Pulligny-Montrachet.

 

 

Pouilly-Fuisse
Pouilly-Fuisse

HOE SMAAKT POUILLY-FUISSÉ

 

Pouilly-Fuissé wijnen zijn elegante en complexe wijnen met aroma's van mineralen, amandel en hazelnoot, citrustonen, steenfruit (perzik), acacia, brioche en honing. Pouilly-Fuissé's hebben een weelderige textuur en de structuur is, mede dankzij de natuurlijke rijkdom van de wijn, vol van smaak.

 

 

POUILLY-FUISSÉ PREMIER CRU

 

Pouilly-Fuissé Premier Cru is het neusje van de zalm onder de Pouilly Fuissé's en komt van de beste terroirs. Sinds 2020 mogen 22 climats in Pouilly-Fuissé zich Premier Cru noemen. Ze omvatten bijna een kwart van de totale oppervlakte van het wijngaardareaal van Pouilly-Fuissé en zijn verdeeld over de vier gemeenten van de appellation. De 22 Premier Cru's zijn: Au Vignerais, Aux Bouthières, Aux Chailloux, Aux Quarts, En France, En Servy, La Frérie, La Maréchaude, Le Clos, Le Clos de Monsieur Noly, Le Clos de Solutré, Le Clos Reyssier, Les Brulés, Les Chevrières, Les Crays, Les Ménétrières, Les Perrières, Les Reisses, Les Vignes Blanches, Pouilly, Sur la Roche, Vers Cras.

 

 

Pouilly-Fuisse