LePlan-Vermeersch
___

 

1975… Zonder enig diploma, zonder enig uitzicht op een deftige job, maar mateloos enthousiast als altijd, droomt Dirk Vermeersch, als jonge taxichauffeur, vooral van een autosportcarrière. Nauwelijks twee jaar nadat hij in lokale races start met de geleende VW Polo van zijn broer, wint hij in hetzelfde jaar de 24 uren van Zolder én is reserve rijder op de winnende wagen in de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Vanaf dan is hij full time autopiloot.

Na een lange en succesvolle autosport carrière slaagt het noodlot toe. Een zwaar rallyongeval in 1986 maakt een einde aan zijn racing activiteiten. Hij zet een stap terug en smijt zich op de uitbating van een benzinestation waar hij tegelijk handelt in tweedehandswagens. De stille droom om verdeler van een topmerk te worden, is drie jaar later reeds realiteit. Dirk wordt officieel Lancia en Maserati dealer in Schilde bij Antwerpen. In 1999 kan hij de concessie voor een mooie prijs verkopen. Het pensioen lonkt."Dirk Vermeersch, former racing car driver, making sexy, full-throttle, pedal-to-the-metal GT wine..."

Robert ParkerMaar Dirk kan niet stilzitten. Eerst tikt hij in Zuid-Frankrijk een ruïne op de kop, daarna richt hij een bouwfirma op om de bouwval te vertimmeren tot een van de mooiste en grootste gebouwen uit de streek.

Een derde droom komt uit: Dirk, zijn charmante vrouw Hélène en dochter Ann baten samen een B&B uit in Provence. Naast de ruïne ligt een perceeltje oude Carignan wijnstokken te knipogen. Als volleerd autodidact begint Dirk enthousiast te snoeien en te ploegen. Vooraleer zijn familie het beseft, is Dirk voltijds wijnmaker en realiseert hij een vierde droom.

Zijn eerste LePlan GT-S-2003 wordt bekroond met 2 sterren in de Guide Hachette des Vins en Robert Parker, de beroemde Amerikaanse “Wine Advocate” geeft 95/100 punten aan Dirks eerste LePlan GT-1 Chateauneuf-du-Pape… The rest is history…

 

Onze wijnen van LePlan-Vermeersch:

LePlan-Vermeersch - Côtes-du-Rhône RS-R

LePlan-Vermeersch - Côtes-du-Rhône RS-B

LePlan-Vermeersch - GT-V 

LePlan-Vermeersch - GT-C

LePlan-Vermeersch - GT-G

LePlan-Vermeersch - GT-S

LePlan-Vermeersch - GT-X

LePlan-Vermeersch - Châteauneuf-du-Pape GT-1

 

 

 

LePlan-Vermeersch Côtes-du-Rhône
LePlan-Vermeersch Côtes-du-Rhône
LePlan-Vermeersch Côtes-du-Rhône