OVER ONS

MR. MOONEN WIJNHANDEL
___

 

Mr. Moonen is een Maastrichtse wijnhandel gespecialiseerd in Duitse en Zuid-Franse wijnen.
Duitse wijnen zijn weer helemaal in en van een zeer hoog niveau! Duitsland staat garant voor de beste rieslings ter wereld en is de bakermat van deze 'Koningin der druiven'. Spätburgunders zijn fruitig en vol van smaak en kunnen concurreren met de beste wijnen uit de Bourgogne.
Zuid-Frankrijk is al jaren bekend om zijn hoge kwaliteit wijnen. Appellations als Châteauneuf-du-Pape en Gigondas in de Rhône zijn grote namen in wijnland en staan garant voor krachtige en complexe wijnen. Maar ook Bandol in de Provence en jongere appellations als Corbières-Boutenac in de Languedoc-Roussillon brengen prachtige wijnen voort.

 

JOS MOONEN
In 2011, na een carrière als bedrijfsjurist, besloot vader Jos wijn te gaan importeren voor vrienden en bekenden. Als liefhebber van de cultuur én de wijnen van de Zuidelijke-Rhône, werd begonnen met de import van een aantal wijnen uit deze streek. Éen producent werden er al snel meerdere en er kwamen ook domeinen uit de Provence en Languedoc bij. Geleidelijk aan werd de wijn niet meer alleen aan vrienden geleverd maar werd er ook geïmporteerd voor horeca en evenementen.

 

JULES MOONEN
Passie blijkt aanstekelijk! Na het behalen van zijn WSET3 wijndiploma, is ook zoon Jules actief betrokken geraakt bij de wijnimport. Na 1,5 jaar in Berlijn gewoond te hebben is Duitsland een soort tweede ‘Heimat’ voor hem geworden. Het ontdekken van de edele Riesling was een echte revelatie en een nieuwe liefde was geboren!
In wijnstreken als de Rheingau en de Nahe werd er gezocht en geproefd bij gevestigde domeinen, maar ook bij de nieuwe generatie Duitse wijnmakers.

Meer weten over bestellingen, proeverijen of wijnadvies op maat?  

Wij helpen graag!

 

E   INFO@MRMOONEN.NL

  +31 6 24 708 780 

 ALLE WIJNEN


WITTE WIJN
  |  RODE WIJN  |   ROSÉ WIJN