DREISSIGACKER

___

 

Jochen Dreissigacker uit Rheinhessen werd al sinds het vinifiëren van z'n eerste wijn als een enorm talent gezien. In 2021 is zijn status als "Spitzen Weingut' gevestigd en werd zijn witte wijn collectie als beste van Duitsland omschreven, door de toonaangevende wijngids "Eichelmann".

 

Dreissigacker werkt biologisch en biodynamisch. Niet omdat het modieus is, maar omdat hij erin gelooft en ervan overtuigd is dat je zo de beste wijnen kunt maken. In het het begin van het seizoen, voert hij een zogenaamde "groene oogst" uit en snoeit 1/3 van de druiven, zodat de overgebleven druiven een intensere smaak krijgen. De most wordt spontaan vergist met natuurlijke gisten en de wijnen rijpen minimaal 9 maanden op de lie. Dit alles om zo'n intens en puur mogelijke wijnen te krijgen. 

 

Het domein telt 45 ha waarvan 60% bestaat uit riesling, 10 % grauburgunder, weissburgunder en spätburgunder. Verder chardonnay en silvaner. In 2018 opende Dreissigacker een compleet nieuwe wijnmakerij die het mogelijk heeft gemaakt z'n 'Lagenrieslinge" nog langer op het vat en in de fles te laten rijpen.


Weingut-Dreissigacker-Rheinhessen
Weingut-Dreissigacker-Rheinhessen


ONZE WIJNEN VAN DREISSIGACKER

___